Het bedrijf

Het ontstaan van het bloembollenbedrijf A.A.J. Verheijen dateert uit 1964. Ongeveer 50 jaar geleden. A.A.J. Verheijen startte toen met het telen van gladiolen. Dit deed hij in de schuur achter zijn woonhuis in Beugen (Noord-Brabant). In 1978 werd er uitgebreid en op de huidige locatie een nieuwe schuur gebouwd. Er werden toen gladiolen en lelies geteeld. In 1993 werd er overgegaan op gedeeltelijk telen voor zichzelf en telen op contract van lelies en gladiolen (kralen) 
A.A.J. Verheijen kreeg een zoon die later veel meehielp op het bedrijf. In 1994 gingen vader en zoon (A.P.A. Verheijen) samenwerken en ontstond VOF Verheijen. In 2003 nam A.P.A. Verheijen het bedrijf over en werd Verheyen Bloembollen BV opgericht. Vanaf 2005 werden er geen gladiolen meer geteeld en kwamen er krokussen voor in de plaats. Alles wordt vanaf die tijd op contract geteeld, op grote schaal.
Verheyen Bloembollen BV teelt ongeveer 60 hectare bollen, 50 hectare lelies en 10 hectare krokussen.
De lelies en krokussen worden geteeld op land dat van boeren wordt gepacht. Het gaat om zandgrond in de omgeving Landhorst, Wanroy, Rijkevoort, Sint Anthonis.